P2endure Europese studie

26-8-2016 - PAN+ is druk bezig met de Europese studie P2endure. Met een samenwerkingsverband van 15 Europese partijen is PAN+ onderdeel van deze studie.
Centraal staan 10 demonstratieprojecten door heel Europa waarbij middels Plug&play-systemen en procesinnovaties bestaand vastgoed herbestemd wordt.

"P2Endure bevordert evidence-based innovatieve oplossingen voor verregaande renovatie op basis van prefab Plug-and-Play-systemen in combinatie met on-site robot3D-printing en BIM, gedemonstreerd en gecontroleerd op 10 reële projecten in 4 geoclusters met de EU-brede herhalings potentie."

Dit onderzoek heeft een looptijd van 4 jaar en heeft een diversiteit aan deelnemers zoals: vastgoedeigenaren, overheden, industriële-bedrijven, prefab bouwers, ICT bedrijven, architecten, productontwikkelaars, BIM specialisten, energie en installatiedeskundige. De belangrijkste vernieuwingen zullen oa plaats vinden op het gebied van prefab-systemen en plug&play oplossingen die mogelijk gemaakt worden door 3D-printen, laser technieken, thermische scanning en innovatie in productie technieken.

De uiteindelijke gebouwde resultaten zullen leiden tot 60% energiebesparing (na transformatie), 15% kostenbesparing en 50% tijdbesparing.

Eind september zullen alle partijen voor het eerst bij elkaar komen. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en resultaten!