renovatie Mascagniflat

renovatie Mascagniflat

Renovatie Mascagniflat te Tilburg, van in totaal 99 woningen. De galerijflat fungeert als een baken voor de wijk, extra aandacht is besteed aan detaillering van de lamellen balkonhekken. De woningen zijn energetisch opgewaardeerd met isolatieschil, HR+ glas en zonneboilers. De appartementen zijn voorzien van een ventilatiesysteem en de bewoners konden individueel kiezen voor het vernieuwen van de keuken en/of badkamer. 

arthouse cinecitta

arthouse cinecitta

Bioscoop Cinecitta in Tilburg met een historie terugvoerend naar het jaar 1877 heeft in 2014 een nieuw leven gekregen. Het gebouw stammend uit 1877 deed oorpsronkelijk dienst als concertzaal. In 1916 werd voor het eerst een bioscoop gevestigd in het monumentale pand. 'de nieuwe bioscoop'.

hall of fame

hall of fame

In de spoorzone in Tilburg heeft de Hall of Fame haar intrek genomen. Gebouw 90, een voormalige werkplaats voor wagens stammend uit 1870, heeft een tweede leven gekregen. De biedt plaats aan een skatebaan, een grote zaal, skatecafé, geluidsstudio’s, workshopruimtes en danszalen. 

sportpaleis T-kwadraat

sportpaleis T-kwadraat

T-kwadraat is een sportpaleis van formaat. Een topsporthal, fitnesruimte, fysiotherapie, klimhal, schaatsbaan etc. 1000 m2 aan sportfaciliteiten. 

nieuwbouw piet kennis

nieuwbouw piet kennis

Binnenstedelijke nieuwbouw van elektronicaspeciaalzaak Piet Kennis aan de Bisschop Zwijsenstraat in Tilburg. Wegens het vinden van een andere locatie is dit project uiteindelijk niet uitgevoerd.

westerpark

westerpark

Het project besloeg de renovatie van 3 naoorlogse portiekflats. Appartementen werden vergroot (grotere balkons, uitbreiding van de slaapkamer), plattegronden efficiënter gemaakt en er werd een centrale verwarming geplaatst. Tevens werd er een lift geïnstalleerd en zowel op het dak als op de begane grond werden extra appartementen toegevoegd. 

juristenbuurt

juristenbuurt

De revitalisering van grondgebonden woningen in de juristenbuurt te Tilburg. De woningen werden in bewoonde staat grondig gerenoveerd (herstellen en vernieuwen gehele buitenschil). Daarbij werd tevens veel aandacht besteed aan de openbare ruimte.

kapsalon hardy's

kapsalon hardy's

Geknipt worden op het water? Kapsalon Hardy's maakt het mogelijk, de eerste drijvende kapsalon van Nederland, afgemeerd in de Piushaven te Tilburg.

accommodatie assisië

accommodatie assisië

Op het Landpark Assissië te Biezenmortel zijn 7 zorgwoningen gerealiseerd. De woningen zijn bestemd voor cliënten die te kampen hebben met een autisme stoornis. De woningen zijn ingesteld op de mogelijkheid van individuele bewoning.

kerkakkers

kerkakkers

Het plan bestaat uit 8 huurappartementen en 17 vrije sector woningen. De woningen zijn gerealiseerd aan de rand van Kerkakkers en liggen rondom het toekomstig zorgcentrum. De vrije sector woningen bestaan uit twee categoriën, vrijstaande koopwoningen en starterswoningen. 

ave maria

ave maria

In 1914 werd het klooster Ave Maria gebouwd als lyceum voor een Franse congregatie van zusters. Toen zij in 1930 het pand verlieten werd het door de congregatie van de Oblaten van Fransiscus van Sales in gebruik genomen als klein seminarie. De herbestemming van dit kloostercomplex werd door een brand in 2002 bijna onmogelijk gemaakt. Gelukkig bleek  het mogelijk de voorgevel en de trappenhuizen te sparen.  

V39

V39

V39 is een verzamelgebouw gericht op jongeren. Een ontmoetingspunt midden in het centrum van Tilburg. Cursussen, workshops, voorstellingen. Het gebouw huisvest een divers scala aan mogelijkheden.

theater de vorst

theater de vorst

De verbouwing van theater De vorst zorgde voor een totaal nieuwe beleving van de monumentale villa, de nieuwe entree, de tuin en de nieuwe zaaltoevoeging met gaanderij. Een sfeervolle binnentuin fungeert als buitentheater.

de baselaer

de baselaer

Basisschool de Baselaer is ontworpen in zeer nauwe samenwerking met schoolbestuur, leerkrachten en leerlingen. In een serie van workshops werd samen gezocht naar de beste invulling van het programma van eisen.